da
Ses
Helle Bygum

Jeg Peter - Et portræt af Peter Langdal

Uygulamada dinle
Dette er bogen om Peter Langdal. Det er Peters fortælling om Peter. Uden filter. Uden korrektioner fra tredjemand, men med hjælpsomme input fra nære folk omkring ham.

Peter Langdal forlader i juni 2015 Betty Nansen, hvor han har siddet som instruktør og teaterchef i 23 år (sammen med makkeren Henrik Hartmann). Årene har gjort ham til en af skandinaviens førende teaterinstruktører og bragt ham til de største scener med jævne mellemrum - bl.a. Det Kgl. Teater i Kbh. og Dramaten i Stockholm. Nu står han i en alder af 57 ved en korsvej, som påvirker ham, og han har sagt ja til at fortælle Helle Bygum om sit liv indtil nu og sine drømme for det nye, der venter ham efter Betty.

Helle Bygum har fulgt Peter Langdal gennem halvandet år. De har mødtes i hans kolonihavehus, på og bag scenen på Dramaten i Stockholm, i tomme sminkerum på Operaen på Holmen og på Betty, i garderoben og i mødelokalet på teatret. Han har erindret og fortalt uden reservationer om sin barndom, opvækst, om sin egen familie med de to kuld af børn – og selvfølgelig om sin helt store passion: teateret.

"Men først og fremmest er det kærligheden til kunstens fantastiske muligheder, der farver Peter Langdals mange ord."
- Berlingske, 4 stjerner

"Peter Langdals portætbog er fuld af sprudlende beretninger fra et teaterliv."
- Politiken, 4 stjerner


Peter Langdal (f. 1957), uddannet intruktør på Statens Teaterskole og direktør på Betty Nansen 1992-2015. Gift for anden gang og har fem børn.
6:59:05
Telif hakkı sahibi
Lindhardt og Ringhof
Yayınlanma yılı
2015
Bunu zaten okudunuz mu? Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
👍👎
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)