da
Nadia Nadim i samarbejde med Miriam Zesler

Nadia Nadim – Min historie

Kitap eklendiğinde bana bildir
Bu kitabı okumak için Bookmate’e EPUB ya da FB2 dosyası yükleyin. Bir kitabı nasıl yüklerim?
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Uroen rumler på kvindelandsholdet straks efter EM.
  En nat i august 2017 ringer min telefon i Portland. Jeg tænder ikke lyset på mit værelse, men famler mod natb
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Jeg skal nemlig videre til Manchester, hvor jeg skal vises rundt og se, om et skifte fra Portland til Manchester City er noget for mig. Jeg vil se stedet med egne øjne, før jeg skriver under på noget.
  ”Nadi, Nadi, Nadi!”
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Det var først, da Nils Nielsen blev træner for landsholdet, at jeg følte glæde ved at træne og spille på holdet. Jeg elskede hans stil, hvor jeg fik det frirum, jeg behøver for at kunne agere intuitivt.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Jeg, som ikke kan tabe et spil UNO uden at hidse mig op, forsøger at smile til folk.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Fremme ved EM i Holland er min form kommet på plads, mit knæ har det fantastisk, og Nils har tillid til mig.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  I stedet melder klubben Sky Blue FC sig på banen. De tilbyder mig en kontrakt på to år, men jeg har ikke lyst til at underskrive en flerårig kontrakt uden at vide, hvad jeg går ind til, så det bliver arrangeret med Fortuna Hjørring, at jeg kan starte på en kort lejekontrakt på to måneder.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Med jetlag op til begge ører kommer jeg til klubben Sky Blue FC i New Jersey i juni 2014. I bagagen har jeg flere års drømme om at spille i den amerikanske liga. Nu bliver de opfyldt med en tomåneders lejekontrakt med klubben her på østkysten.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Han hiver en stol hen og sætter sig ved siden af mig.
  ”Nadim, du tror, du kan alt. Men ved du hvad? Det kan du ikke. Du kan blive verdens bedste fodboldspiller, men du skal droppe den der attitude. Du skal ikke tro, du er noget.”
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Jeg føler det, som om jeg er sat i fængsel. Jeg skal passe ind i et mønster, en spillestil, hvor alt er planlagt. Det er ikke unormalt at høre beskeder som: Når den-og-den situation opstår, skal du sparke med højre ben i en 30 graders vinkel.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  ”Du er ikke koncentreret, Nadim,” lyder det fra Kenneth.
  ”Jo, det er jeg. Det er faktisk sådan her, jeg bedst holder koncentrationen,” siger jeg.
  ”Fint nok, men lige nu og her skal du bare gøre sådan, som vi siger,” lyder hans ordre. Han taler også til os, som om vi var børn. Vi skal huske ikke at spise slik eller kager efter aftensmaden. Som om vi ville gøre det. Vi er voksne kvinder, der godt ved, hvordan vi skal holde vores krop klar.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Men selv om jeg er glad for målet og stolt af at være udtaget, hader jeg i hemmelighed at spille på landsholdet. Årsagen ligger i mit og Kenneth Heiner-Møllers vidt forskellige syn på fodbold – en forskel, vores ordveksling efter kampen mod USA antydede. Og som konstant udvikler sig i en dårligere retning for hver kamp, vi spiller. Jeg vil hele tiden lære nyt og forbedre mig, og det sker bedst gennem frihed og leg. Men hans træning består blandt andet af, at jeg skal aflevere og modtage bolden på samme måde. Igen og igen. Som med alt andet keder jeg mig, når det er for nemt. Under en træning improviserer jeg en kombination af en kig-væk-finte og en aflevering. Jeg vil udfordre mig selv lidt. Jeg har ikke lavet en eneste fejl i øvelsen, så det er vel på sin plads, tænker jeg.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  ”Jamen, du skal ikke forvente, at du scorer hver gang i kampe på det her niveau,” siger han som det mest naturlige i verden.
  ”Det kan du altså godt tage og glemme.”
  ’Det giver ikke mening. Hvorfor skal jeg ikke forvente det? Det er da en underlig tilgang. Hver gang jeg går på banen, forventer jeg af mig selv, at jeg spiller min bedste kamp,’ tænker jeg.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  ’bomberen’, så det ærgrer mig, at jeg ikke får scoret i landsholdskampen. Alligevel fylder jeg efterfølgende en del i medierne. Jeg er den første indvandrer, der er kommet på landsholdet. Det er den endelige accept. I made it.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Jeg bliver i kampens løb sat frem som frontangriber, og vi har flere chancer, men USA vinder 0-2. Jeg er skuffet over resultatet. Hjemme i 3F-ligaen er jeg topscorer og bliver kaldt
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  ”Vi har fået den, Nadia. Vi har sgu fået dispensationen, så du kan spille på landsholdet,” sagde han.
  ”Hvor er det vildt, Mafia. Jeg er virkelig, virkelig glad.”
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  2008, modtog jeg mit danske pas. To lange år. Nu var jeg også dansker på papiret.
  Men: Få måneder inden jeg blev officielt blåstemplet dansker, indførte FIFA en regel om, at spillere, der skifter statsborgerskab, enten skal opholde sig fem år mere i landet, før de kan debutere på landsholdet, eller de skal have opholdt sig fem år i det nye land, efter at de er fyldt 18 år. Reglen blev indført, så gode spillere ikke kan shoppe nationalitet efter, hvor i verden de kan få en favorabel aftale. For mig betød den, at jeg skulle vente, indtil jeg blev 23 år med at komme på landsholdet.
  Heldigvis stod DBU klar til at kæmpe for mig. I håb om at sikre mig dispensation fra reglen tog de et månedlangt slagsmål med FIFA’s juridiske afdeling. Og tre måneder inden turneringen i Algarve ringede DBU-sekretær Andreas Johansen til mig.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Men først måtte jeg forcere en mur af forhindringer, der ikke handlede om mit talent med en bold. Som teenager gled jeg fra regionsholdet over i DBU’s ungdomslandsholdssystem, men da jeg nåede U17-holdet, fik jeg at vide, at jeg på grund af nedskæringer i budgettet ikke måtte træne med mere.
  ”Vi kan jo ikke bruge penge på dig, når du ikke kan spille på landsholdet, Nadi. Desværre”. Beskeden fra DBU gjorde ondt, men jeg forstod det godt.
  For at få lov til at spille på landsholdet skulle jeg først være dansk statsborger. Så i 2006 satte jeg mig i et lyst lokale på sprogskolen i Aarhus for at tage indfødsretsprøven.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Et 17-tal pryder ryggen af den røde trøje, jeg trækker over hovedet. DBU’s logo pryder brystet. Det er den 4. marts 2009, jeg er 21 år og med landsholdet i Portugal til den årlige turnering, Algarve Cup.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  I slutningen af juli 2009 modtager jeg et brev.
  ”Velkommen til Aarhus Universitet”, står der.
  ”Folkens, jeg har gode nyheder,” går jeg ind i stuen og siger.
  ”Jeg er kommet ind på erhvervsjura.”
  ”Jamen, tillykke,” siger min mor.
  Hun virker glad, men ikke begejstret.
  Jeg venter et par dage med at afsløre, at det faktisk er medicinstudiet, jeg er blevet optaget på. Jeg har lyst til at tage lidt pis på dem.
  ”Mor? Jeg løj. Jeg er kommet ind på mediciiiin!”
  Glæden bliver helt tydeligt skiftet ud med begejstring. Min mor omfavner mig og griner og holder mig fast. Jeg lægger armene rundt om hende og får øje på min bedstefars mintgrønne bedekrans, der snor sig om mit håndled.
  Pia Lykke Nielsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Men jeg spiser sjældent med de andre, for min træning hos Skovbakken betyder, at jeg ofte kommer senere hjem end klokken 18, hvor maden serveres.
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)