da
Ses
Orla Nygaard

Den hvide dame

Uygulamada dinle
Sebastian og Tobias er inviteret til Brejninggård af Sebastians bedstefar. De skal hilse på Den hvide dame. Hun holder til oppe i tårnværelset. På bestemte nætter går Den hvide dame ned ad vindeltrappen med en blodig kniv i hånden. Hun går ned til voldgraven og vasker blodet af kniven. Bagefter går hun tilbage til tårnværelset. Nogle gange går hun ad en hemmelig gang over til kirken. Indgangen ligger ved stien på den anden side af søen. Der er mange, der har set Den hvide dame, så det er ikke bare en historie. Drengene går op i tårnværelset. Det er lidt uhyggeligt, selv om der er lyst uden for. Drengene spiser frokost med murersvendene, der arbejder på herregården. Svendene indgår et væddemål med lærlingen. Han får 300 kr, hvis han sover i tårnværelset en hel nat. Det er lettjente penge for sådan en gang overtro. Han tager grueligt fejl. Begivenhederne tager fart, og der sker noget helt uventet. Uddrag fra bogen: Da vi var i færd med at få ål nummer otte ned i spanden, så vi Den hvide dame. Hun stod måske 50 m fra os midt på stien. Vi fik begge et chok. Jeg kunne mærke nakkehårene rejste sig. "Se," sagde jeg. "Hun har en kniv i hånden. Måske vil hun stikke os i maven, som hun gjorde med Alvina." "Cyklerne," hviskede Tobias. Vi for hen til dem.

I trilogien om den hvide dame besøger de to venner Sebastian og Tobias den gamle herregård Brejninggård, hvor det siges, at en hvide dame går igen.

Orla Nygaard er en dansk folkeskolelærer og børnebogsforfatter. Han står bag trilogien om den hvide dame, som går igen på Brejninggård.
0:54:13
Telif hakkı sahibi
Lindhardt og Ringhof

İzlenimler

    Kitabı ne kadar sevdiniz?

    Giriş yap veya Kaydol
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)