Tonny Gulløv

1000-årsriget

Uygulamada dinle
Året er 937, og Britannien hærges endnu en gang af daner på plyndringstogt. Ulv, en flabet og hidsig yngling, bliver taget som træl og lænket til en årebænk på skibet Havormen, hvor han lærer den gigantiske mand, Ymer, at kende. Ymer forsøger at få sat skik på Ulv for at forbedre hans chance for overlevelse i et selskab af hårde mænd fra Nord. Ulv nægter at acceptere livet som træl, og det er tæt på at gøre ham et hoved kortere – for danerne har en uheldig vane med at veksle ord til sværdhug.
Gennem hovedpersonen, Ulv Palnatoke, berettes den 1000 år gamle og dramatiske historie om Gorm den Mægtige, Knud Gormsøn og Harald Kongesøn – i dag bedre kendt som Gorm den Gamle, Knud Dana-Ast og Harald Blåtand. Fortællingen skildrer, hvordan Ulv ad omveje ender i Jylland og hvirvles ind i de benhårde kampe om det, der engang skal blive til Danmark. Gorm Konge skyr ingen midler for at sikre sig herredømmet over danerne og kræver Ulvs hjælp.
"1000-årsriget" er en fascinerende, humoristisk og barsk fortælling om en tid, hvor danerne konstant lå i krig med hinanden og utallige andre folkeslag i jagten på rigdom og skjaldenes lovprisning – en skønlitterær fortælling baseret på faktiske begivenheder.

"En spændende historie skrevet med et glimt i øjet, så de voldsomme begivenheder bliver til en røverhistorie pakket ind i historiske rammer." – DBC (Lektørudtalelse)

Læsernes mening: "De bedste vikingebøger siden ’Røde Orm’!"

Tonny Gulløv er en dansk forfatter. Han har skrevet flere historiske romaner om vikingesagnhelten Palnatoke, men han står også bag flere thriller, ungdomsbøger og fagbøger.
17:58:45

İzlenimler

Lene Versterre
Lene Versterrebir izlenim paylaşıldıgeçen ay
👍Okumaya değer
💡Çok Şey Öğrendim
🚀Elden Düşmeyen

Spændende med mange fine detaljer

Alex Viberg
Alex Vibergbir izlenim paylaşıldı18 gün önce
👍Okumaya değer

Virkelig en fantastisk bog. Hylende morsom, og velskrevet. Nu mangler vi bare resten af serien som lydbog.

Lars Becker Jørgensen
Lars Becker Jørgensenbir izlenim paylaşıldıgeçen ay
👍Okumaya değer
🔮Gizli Derinlikler
💡Çok Şey Öğrendim
🎯Değer
🚀Elden Düşmeyen

En medrivende fortælling om danere, ligesom historien om Røde Orm af Franz G. Bengtsson. Den foregår i samme tidsperiode, men er mere mørk i historien.
Hvor Røde Orm er en let og lys og munter fortælling, er 1000-årsriget mørk og har flere beskrivelser om hvordan trællende ikke blev regnet for mere end et husdyr, men var dog lettere at kommandere præcist, end hvad man kunne forklare til en gris eller en hest...
Jeg ser frem til at efterfølgeren kommer på bookmate, hvilket den ikke er i øjeblikket.
Spændende og godt beskrevet vikingesamfund!
Jeg har været godt underholdt, men er bekymret over om den næste i serien snart kommer!

Uygulamayı açın ve dinleyin

Bookmate artık sesli kitaplar sunuyor! Dinlemeniz için kitaplarımız var ama şimdilik bunu uygulamalarımız üzerinden yalnızca telefon veya tabletle yapabilirsiniz.

1000-årsriget, Tonny Gulløv
1000-årsriget
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)