Hans Christian Andersen,Jørn Jensen

Fyrtøjet

Uygulamada dinle
Eventyret om den frejdige soldat, der ved hjælp af den gamle heks og hendes fyrtøj til sidst vinder prinsessen og gifter sig med hende

Jørn Jensen, født 1946, børnebogsforfatter, uddannet guldsmed og lærer. Som ny lærer for de små klasser fandt han, at der var mangel på egnet læsemateriale til begynderlæsning, og det fik ham til selv at gå i gang med at skrive. Inspirationen henter han i sin egen barndom i 1950‘erne, men også fra oplevelser med hans tre drenge danner grundlag for historierne.Jørn Jensen har fortolket og omskrevet en række af H.C. Andersens mest kendte eventyr til letlæseligt sprog. Genfortællinger af store forfatteres værker vækker altid debat: Må de overhovedet omskrives? Går den oprindelige ånd tabt? På den anden side kan en omskrivning af det ellers noget kringlede, gammeldags sprog til et mere læsevenligt dansk netop være anledningen til, at børn og unge kommer i gang med at læse de klassiske fortællinger. Og måske senere får mod på at læse de originale fortællinger.
0:14:06

Diğer versiyonlar

Fyrtøjet, Hans Christian Andersen
Fyrtøjet, Hans Christian Andersen
Fyrtøjet, Hans Christian Andersen
Fyrtøjet, Hans Christian Andersen
Fyrtøjet, Hans Christian Andersen, Katrin Agency

İzlenimler

Camilla Jul Christensen
Camilla Jul Christensenbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
👍Okumaya değer

God

Carina Elisabeth Dahl Wittrock
Carina Elisabeth Dahl Wittrockbir izlenim paylaşıldı9 ay önce
👍Okumaya değer

Uygulamayı açın ve dinleyin

Bookmate artık sesli kitaplar sunuyor! Dinlemeniz için kitaplarımız var ama şimdilik bunu uygulamalarımız üzerinden yalnızca telefon veya tabletle yapabilirsiniz.

Fyrtøjet, Hans Christian Andersen, Jørn Jensen
Fyrtøjet
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)