Stephen King

Atlantis

Uygulamada dinle
Atlantis er fem sammenhængende fortællinger, der alle foregår i årene 1960 til 1999. Hver historie har rod i tresserne, og vietnamkrigen spøger i dem alle.

Elleveårige Bobby Garfield opdager at livet ikke er retfærdigt. Hans fattige principfaste mor opdrager ham strengt, men da Ted Brautigan, en gammel mand, der flytter ind i hans mors hus, får han en ven. Samtidig finder han dog ud af, at verden er fuld af farlige rovdyr, og han indser, at voksne ikke altid er, hvad de giver sig ud for at være.

Maine Universitetet 1966. En gruppe unge studerende med Pete i spidsen bliver grebet af kortspillet Hjerterfri. Mange dropper ud af universitetet, fordi de bruger al deres tid på at spille. Petes veninde Carol, går til en Vietnam-demonstration. Pete beundrer hende, men selvom hun beder ham om det, vil han ikke holde op med at spille Herterfri.

To mænd, der voksede op med Bobby Garfield i Connecticut, prøver at udfylde tomheden i deres liv efter Vietnam-krigen. Blinde Willie tigger på Fifth Avenue, men må aflevere en stor del til den lokale betjent, som han hader. Han lever en dobbelttilværelse, er forvirret og blander både fortid og nutid sammen. Og hele tiden hviler Vietnam-krigen som skygge over dem begge.

Men alle maskerne falder. Bobby vender tilbage til sin hjemby, hvor en hemmelighed, håbet om udfrielse og hans hjertes inderste ønske måske venter på ham.

Atlantis tager nogle læsere med til et sted, hvor de aldrig har været, og andre til et sted, de aldrig rigtigt har kunnet forlade, og betragtes af mange som Kings mesterstykke.

Som mange, mange andre læsere hører jeg til dem, der med stor fornøjelse har læst alt af mesteren af bl.a. horror-genren. Hans historier er altid suverænt velskrevne og de er evige historier om det Godes kamp mod det Onde. Nu overrasker ham mig positivt igen med denne novellesamling, der er noget af det bedste King jeg har læst. - Lektør: Carsten Nørby Sørensen


19:05:51

İzlenimler

Carl Kristian Amtrup Sørensen
Carl Kristian Amtrup Sørensenbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
👍Okumaya değer

God bog

Mona Høgh Poulsen
Mona Høgh Poulsenbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
👎Pek tutmadım

Starter med det positive. God oplæser.

Til gyser fans. Dette er ikke en gyser. Langt fra.

Bogen er delt op i 5 historie. Første historie fylder mest, og det er også denne som er filmatiseret. Anden, tredje og fjerde historie er kedelige og har ingen rigtig forbindelse til første historie. 5. historie er ligesom afslutningen på historie 1. Så lyt til historie 1 og drop de sidste.

Vil give den 3 ud af 5 stjerner, men kun fordi historie 1 er god.

Nikolai Helmersen
Nikolai Helmersenbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
👎Pek tutmadım

Hold kæft hvor var det den mest røvsyge bog!

Uygulamayı açın ve dinleyin

Bookmate artık sesli kitaplar sunuyor! Dinlemeniz için kitaplarımız var ama şimdilik bunu uygulamalarımız üzerinden yalnızca telefon veya tabletle yapabilirsiniz.

Atlantis, Stephen King
Atlantis
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)