da

Søren Kierkegaard

Den danske teolog og filosof Søren Aabye Kierkegaard (1813-1855) regnes som eksistentialismens grundlægger og den største danske filosof nogensinde. ”Enten-eller”, ”Begrebet angst” og ”Frygt og bæven” er nogle af de mest indflydelsesrige værker, som Danmark har bidraget med til den internationale filosofihistorie.

Kitaplar

Sesli kitaplar

Alıntılar

Viktor Ingemann Herskindalıntı yaptıgeçen yıl
Jeg gider slet ikke. Jeg gider ikke ride, det er for stærk en Bevægelse; jeg gider ikke gaa, det er for anstrengende; jeg gider ikke lægge mig ned, thi enten skulde jeg blive liggende, og det gider jeg ikke, eller jeg skulde rejse mig op igen, og det gider jeg heller ikke. Summa Summarum: jeg gider slet ikke.
Viktor Ingemann Herskindalıntı yaptıgeçen yıl
Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt i Verden, at være en Mand, der er rask til sin Mad og rask til sin Gerning. Naar jeg derfor ser en Flue i det afgørende Øjeblik sætte sig paa en saadan Forretningsmands Næse, eller han bliver overstænket af en Vogn, der i endnu større Hast kører ham forbi, eller Knippelsbro gaar op, eller der falder en Tagsten ned og slaar ham ihjel, da ler jeg af Hjertens Grund. Og hvo kunde vel bare sig for at le? Hvad udrette de vel, disse travle Hastværkere? Gaar det dem ikke som det gik hin Kone, der i Befippelse over, at der var lldløs i Huset, reddede Ildtangen? Hvad mere redde de vel ud af Livets store Ildebrand?
Viktor Ingemann Herskindalıntı yaptıgeçen yıl
De fleste Mennesker haste saa stærkt efter Nydelsen, at de haste den forbi. Det gaar dem som det gik hin Dværg, der bevogtede en bortført Prinsesse i sit Slot. En Dag tog han sig en Middagssøvn. Da han en Time efter vaagnede op, var hun borte. Hurtigt trækker han sine Syvmilestøvler paa; med eet Skridt er han hende langt forbi.

İzlenimler

Kjartan Bjerre- Christensenbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
👍Okumaya değer

 • Søren Kierkegaard
  Enten-Eller
  • 415
  • 43
  • 1
  • 59
  da
  Kitaplar
 • fb2epub
  Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)