bookmate game
da

Peter Øvig Knudsen

Peter Øvig Knudsen, født 1961, er journalist og forfatter. Som journalist har Peter Øvig skrevet på månedsbladet Press, Dagbladet Information og Weekendavisen. Siden 2003 har han kun arbejdet som forfatter.

Peter Øvig har skrevet en række bøger, bl.a. forfatterportrætterne i BØRN SKAL IKKE LEGE UNDER FULDMÅNEN fra 1995, generationsportrættet MIN GENERATION fra 1997, EFTER DRABET om modstandsbevægelsens likvideringer fra 2001, romanen HILSNER FRA KLOVNEN fra 2003, BIRKEDAL om en dansk torturbøddel fra 2004 og tobindsværket BLEKINGEGADEBANDEN fra 2007.

I 1996 lavede Peter Øvig sammen med Lars von Trier tv-eksperimentet Marathon for Danmarks Radio, otte 24-timers interview med bl.a. Pia Kjærsgaard, Jens Okking og Ali Hamann. I 2003 instruerede han sammen med Morten Henriksen dokumentarfilmen MED RET TIL AT DRÆBE, baseret på EFTER DRABET.

Peter Øvig modtog i 2004 DR’s Rosenkjærprisen for sine to bøger om besættelsestiden med den begrundelse, at han var "en af de største nulevende formidlere af den nyere danske historie". Som forfatter af bøgerne om Blekingegadebanden har Peter Øvig bl.a. modtaget Cavling-prisen, Montanas Litteraturpris, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris samt prisen for Årets Historiske Bog.

Kitaplar

Alıntılar

Mette Holm Christensenalıntı yaptı2 yıl önce
kæreste, vores elskede børn og et par søde, unge medbeboere, nærmest i en form for familiekollektiv, hvor der altid er liv og mennesker, og jeg er ydermere begavet med en ekskone,
Mette Holm Christensenalıntı yaptı2 yıl önce
Jeg kan ikke længere skrive, arbejde og holde foredrag, men endnu mere foruroligende er de tanker og forestillinger, som begynder at dominere min bevidsthed.
Mette Holm Christensenalıntı yaptı2 yıl önce
Jannes døtre samt Lisa og Andrea føler jeg

İzlenimler

Dorte Reehaugbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
🔮Gizli Derinlikler
💡Çok Şey Öğrendim
🎯Değer
👍Okumaya değer

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Erik Robin Bennike Larsenbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
👍Okumaya değer

“Fed bog” for at blive i hippie sproget

 • Peter Øvig Knudsen
  Hippie 2
  • 125
  • 1
  • 4
  • 17
  da
  Kitaplar
 • Dennis Vagtholmbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
  👍Okumaya değer

  Virkelig godt håndværk

  fb2epub
  Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)