da

Erling Jepsen

Erling Jepsen (f. 1956) er en dansk forfatter og dramatiker. Erling Jepsen er oprindeligt født og opvokset i Sønderjylland nærmere bestemt byen Gram. Barndommen og dens marsklandskaber er tilbagevendende temaer i Erling Jepsens romaner og radio- og skuespil. Han debuterede i 1977 med radiospillet Kiks med kniv og gaffel og som romanforfatter med bogen Ingen grund til overdramatisering i 1999. Erling Jepsen fik for alvor sit folkelige gennembrud med den delvist selvbiografiske roman Kunsten at græde i kor fra 2002, som blev filmatiseret i 2007.
Erling Jepsens bøger og radio- og skuespil er ofte præget af en underfundig og underspillet humor, selv når temaerne er alvorlige. Han formår at udstille mennesket i al dets groteske, forstillede og absurde væren på en spidsfindig og næsten tilgivende måde, der sætter sine spor hos læseren.
Ud over Kunsten at græde i kor er også romanen Frygtelig lykkelig fra 2004 blevet filmatiseret i 2008. Erling Jepsen er blevet hædret med flere priser og legater, blandt andet Jeanne og Henrik Nathansens Mindeledat i 1999, Danske Dramatikeres Forbunds Hæderspris i 2002 og den prestigefyldte Holberg Medaljen i 2004.

Kitaplar

Alıntılar

Steffen Sørensenalıntı yaptıgeçen yıl
jeg vores skænderi og så

İzlenimler

Bent Sørensenbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
👍Okumaya değer

Underfundig

Lis Wexelbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
👍Okumaya değer

Rigtig god❤️

Lis Wexelbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
👍Okumaya değer

Rigtig god bog❤️

fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)