«Det har aldrig været sjovt at være anerledes end de andre.» Sådan indleder forfatter og kulturhistoriker Henning Dehn-Nielsen sin bog “De anderledes”. I Bogen gennemgår Henning Dehn-Nielsen forskellige former for kulturel 'fremmedgørelse' op igennem Danmarkshistorien, fra hekseforfølgelserne til handlen med slaver, fra misbilligelsen af gæstearbejdere til mistænkeliggørelsen af flygtninge.
Henning Dehn-Nielsens bog er på mange måder en nationalhistorisk eksemplificering af et alment menneskeligt fænomen: Os og dem.
Henning Dehn-Nielsen (f.1940) er en dansk forfatter, redaktør og kulturhistoriker. Henning Dehn-Nielsen er oprindeligt uddannet cand.phil. i historie og arkæologi fra Københavns Universitet, og underviste i mange år inden han helligede sig forfatterskabet. Henning Dehn-Nielsen har udgivet i omegnen af 50–60 bøger, hvoraf en stor del omhandler danmarks historie og konger, arkitektur og arkæologi, lokalhistorie og topografi, foruden en stor mængde artikler til tidsskrifter, leksika og lignende.