Til fyret, Virginia Woolf
da
Kitaplar
Virginia Woolf

Til fyret

Oku
En stærk og flimrende fortælling om familieforhold og kvinderoller, om krigens destruktivitet og kunstens skabelsespotentiale.

Det er tiden omkring første verdenskrig. Familien Ramsay holder sommerferie på øen Skye i Hebriderne, og blandt gæsterne er den ugifte kunstner Lily Briscoe. Hendes modbillede er husmoderen mrs. Ramsay, hjemmets engel. I spændingsfeltet mellem disse to kvinder lader Virginia Woolf romanens kalejdoskopiske univers udfolde sig. Gennem indre monologer og et fortættet billedsprog fortæller Viginia Woolf en stærk historie om familieforhold og kvinderoller, om krigens destruktivitet og kunstens skabelsespotentiale.

Til fyret er en del af Rosinantes klassikerserie og indledes her med et personligt forord af den danske forfatter Merete Pryds Helle.
266 yazdırılmış sayfalar
Orijinal yayın
2016
Yayımcılar
Gyldendal, Rosinante

İzlenimler

👍
👎
💧
🐼
💤
💩
💀
🙈
🔮
💡
🎯
💞
🌴
🚀
😄

Kitabı ne kadar sevdiniz?

Giriş yap veya Kaydol

Alıntılar

Mira Tonsgaard Hollænder
Mira Tonsgaard Hollænderalıntı yaptıgeçen yıl
Det, hun tænkte på i det øjeblik, var rige og fattige, høje og lave; de der var født højt på strå, som hun, halvt modstræbende, respekterede, for kom måske ikke det blod, der flød i hendes egne årer, fra det ædle, lidt eventyragtige, italienske hus, hvis døtre spredt rundt i det nittende århundredes engelske saloner havde læspet så charmerende, havde stormet så vildt, og alt hendes vid og hendes rejsning og hendes temperament kom fra dem og ikke fra de træge englændere eller de kolde skotter; men på et dybere plan grundede hun over det andet problem, de rige og de fattige, og de ting, hun så med sine egne øjne, hver uge, hver dag, her eller i London, når hun i egen person besøgte denne enke eller hin tappert stridende kone med en taske over armen og en notesbog og en blyant, hvormed hun i kolonner, der var omhyggeligt indstreget til dette formål, nedskrev løn og udgifter, arbejde og arbejdsløshed, i det håb, at hun på denne måde ville ophøre med at være en privat kvinde, hvis godgørenhed halvvejs havde til formål at lindre hendes egen forargelse, halvvejs at tilfredsstille hendes egen nysgerrighed, og blive det, som hun med sin uskolede tankegang så højt beundrede, en forsker, der prøvede at trænge ned i samfundsproblemerne.
Mette Smed Aastradsen
Mette Smed Aastradsenalıntı yaptı3 yıl önce
»Åh ja,« sagde Lily, »men tænk dog på hans arbejde!«
Hver gang hun »tænkte på hans arbejde«, så hun altid for sig et stort køkkenbord. Det var på grund af Andrew. Hun havde spurgt ham, hvad hans fars bøger handlede om. »Subjekt og objekt og virkelighedens natur,« havde Andrew sagt. Og da hun sagde Du store, hun anede ikke, hvad han mente. »Tænk så på et køkkenbord,« sagde han, »når De ikke selv er til stede.«
Derfor så hun altid, når hun tænkte på Mr. Ramsays arbejde, et skuret køkkenbord. Det satte sig nu fast imellem to grene i et pæretræ, for de var nu nået frem til frugthaven. Og med en pinefuld anstrengt koncentration samlede hun sin bevidsthed, ikke om træets sølvblanke bark, eller om dets fiskeformede blade, men om spøgelsesbordet, et af disse skurede plankekøkkenborde, året og knastet, hvis agtværdighed var ligesom blevet

Spring og sammenblanding i tanker

Bente Skou Paulsen
Bente Skou Paulsenalıntı yaptı3 yıl önce
Men dagens stilhed og lys var lige så mærkeligt som nattens kaos og tumult, med træerne, der stod, og blomsterne, der

Kitap raflarında

Internationale klassikere, Bookmate
Virginia Woolf, Bookmate
Bookmate
Virginia Woolf
  • 8
  • 10
Klassiker, Kim Fogt
Kim Fogt
Klassiker
  • 41
  • 3
Anna Marie, Kim Larsen
Kim Larsen
Anna Marie
  • 323
  • 2
Forfattere taler (også) om vejret, Bookmate
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)