da
Manal Al-Sherif

Med hånden på rattet

Kitap eklendiğinde bana bildir
Bu kitabı okumak için Bookmate’e EPUB ya da FB2 dosyası yükleyin. Bir kitabı nasıl yüklerim?
Med hånden på rattet er oversat fra den internationale bestseller ”Daring to drive” — en gribende erindringsbog skrevet af Manal Al-Sherif, der blev en verdenskendt aktivist ved et tilfælde.

Manals fattige og ofte brutale opvækst i den hellige by Mekka giver et sjældent indblik i saudiarabiske kvinders liv og hverdag. I sin tidlige ungdom var hun stærkt religiøs; hun brændte sin mors modeblade
og smeltede sin brors kassettebånd i ovnen, fordi fotografier og musik var Haram — forbudt ifølge
islamisk lov. Under sine universitetsstudier ændrede hun gradvist opfattelse, og i de følgende ti år blev hun mere og mere opmærksom på den himmelråbende uretfærdighed og de ofte paradoksale restriktioner, som fundamentalistisk islam tvinger kvinder til at leve under.

Det fik hende til at starte kampagnen for at give kvinder ret til at køre bil. Hun lagde en video af sig selv bag rattet ud på YouTube, og klokken to om natten blev hun arresteret af Saudi-Arabiens hemmelige politi. Anklagen lød på: ”Kørsel i kvindelig tilstand.”

Med hånden på rattet er en intens, personlig beretning om en ekstraordinær kvinde, der kæmpede mod et helt kongerige af mænd; en kvinde, der vovede at leve, drømme, elske — og ikke mindst køre bil — i et land, hvor det hele er forbudt.
Bu kitap şu anda mevcut değil
372 yazdırılmış sayfalar
Orijinal yayın
2018
Tercüman
Maya Salonin

İzlenimler

  Vivi Annette Jensenbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl

  Om modige kvinder.

  Per Elkjer Jensenbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
  👍Okumaya değer

  Rigtig god bog, skrevet af en meget modig pige. Man får en god indsigt i og omkring Saudi Arabien. Men mine fordomme mod muslimer er nu ikke blevet mindre af at læse bogen, tværtimod desværre. Viser også lidt om, hvorfor det ikke er så let at integrere den muslimske del af befolkningen på vores himmelstrøg. Hvor er religion dog forbandet

  Jeanne Jørgensenbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
  👍Okumaya değer
  💡Çok Şey Öğrendim
  🎯Değer

  godt indblik i muslimsk kvindeverden

Alıntılar

  Vivi Annette Jensenalıntı yaptıgeçen yıl
  Hvis hun troede, at min søster eller jeg havde fået det onde øje, tog hun os med hen til en mand, der solgte vand, som kunne uddrive onde ånder. Nogle kvinder tror endda, at det er nødvendigt at spytte vandet på den ramte for at drive ånderne væk. Selv meget personlige ejendele, såsom en kvindes menstruationsbind, skulle man skille sig af med på en bestemt måde – og aldrig i en andens hjem – så ingen kunne bruge dem til at udføre sort magi.
  Vivi Annette Jensenalıntı yaptıgeçen yıl
  Det var på det tidspunkt, vores forhold ramte bunden. Samtalens emne var helt banalt – en film, jeg havde set sammen med K. i Bahrain samme weekend – og jeg førte den iklædt niqab, men det var ikke arbejdsrelateret, og det betød, at det var strengt forbudt. Jeg opdagede først, at K. var til stede, da jeg så hans skygge på vej væk.
  Vivi Annette Jensenalıntı yaptıgeçen yıl
  Fordi ingen på kontoret kunne se mine ansigtsudtryk, gik jeg endda rundt med et lille kort, som havde et smilende ansigt på den ene side og et trist ét på den anden, så jeg kunne vise mine følelser. Ellers gjorde min niqab mig følelsesløs.

Kitap raflarında

  Bookmate
  Ugens bog
  • 261
  • 237.3K
  Anette Karna Johansen
  Anette
  • 710
  • 4
  Lisbeth Ronja Luther
  Vil læse
  • 129
  • 1
  Jannie26
  Jannie
  • 116
  • 1
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)