4-timers arbejdsuge, Timothy Ferriss
da
Kitaplar
Timothy Ferriss

4-timers arbejdsuge

Timothy Ferriss stiller i sin bog 4-timers arbejdsuge spørgsmålstegn ved vores tendens til at sætte lighedstegn mellem arbejdsliv og livet i sig selv. Ferriss tænker fremtiden ind i nutiden – er provokerende og innovativ og rammer noget i ethvert moderne stresset menneske, som gerne vil have tid til mere livskvalitet. I bogen får vi Timothy Ferriss´ opskrift på, hvordan han som selvstændig erhvervsdrivende ændrede egne arbejdsvaner, byggede sit firma op på en anderledes måde og fik mere livskvalitet. Det er en manual for mindre firmaer og enmandsfirmaer, der viser, hvordan man kan udlicitere i lighed med globale firmaer.

Bogen udkom oprindeligt i 2007, og i 2008 udkom den på dansk på forlaget Borgen.
315 yazdırılmış sayfalar
Orijinal yayın
2018

İzlenimler

Mo Town
Mo Townbir izlenim paylaşıldı9 ay önce

M

Christian Pihl
Christian Pihlbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
👍Okumaya değer
💡Çok Şey Öğrendim
🎯Değer

Alıntılar

Lotte Jørgensen
Lotte Jørgensenalıntı yaptı6 saat önce
Brug Parkinsons lov både på makro- og mikroniveau.
Ellen Noer Didrichsen
Ellen Noer Didrichsenalıntı yaptıevvelsi gün
Trin II:

E for Elimination
Man skal ikke akkumulere, men eliminere. Det drejer sig ikke om dagligt at øge, men om dagligt at mindske. Toppunktet af det kultiverede er altid enkelhed.
– Bruce Lee
Slut med time management:
Illusioner og italienere
Perfektion er ikke, når der ikke er mere at tilføje, men når der ikke er mere at fjerne.
– Antoine De Saint-Exupéry, pioner inden for international postflyvning og forfatter til Le Petit Prince (Den lille prins)
Det er tåbeligt at gøre noget med mere, hvis det kan gøres med mindre.
– William af Occam (1300-1350), ophavsmand til „Occams ragekniv”
Nogle få ord om time management: Glem alt om det.
I egentligste forstand bør du ikke forsøge at gøre mere hver dag, ikke forsøge at udfylde hvert sekund med en eller anden form for arbejdspilleri. Det var jeg længe om at regne ud. Jeg har været meget glad for results by volume-metoden.
Travlhed bruges som oftest som påskud for at undgå de få dybt vigtige, men ubekvemme handlinger. Der findes snart sagt ubegrænsede muligheder for at skabe „travlhed“: Du kunne ringe til nogle hundrede løse salgsforbindelser, omorganisere dine Outlook-kontakter, gå gennem kontoret for at skaffe nogle dokumenter, du ikke har brug for, eller bruge nogle timer på at rode med din Black-Berry, når du burde prioritere.
Ja, hvis du ønsker at nå højere op på erhvervslivets stige, og forudsat ingen gider tjekkke, hvad du egentlig foretager dig (lad os være ærlige), kan du bare rende rundt på kontoret med mobiltelefonen ved øret og en stak papirer under armen. Her har vi en travl ansat! Giv ham lønforhøjelse. Desværre for de NR vil denne adfærd ikke skaffe dig ud af kontoret eller på et fly til Brasilien. Slemme hund. Klask dig selv med en avis og hold op.
Der er faktisk en langt bedre udvej, og den vil ikke blot øge dine resultater – den vil mangfoldiggøre dem. Tro det eller ej, det er ikke blot muligt at opnå mere ved at gøre mindre, det er nødvendigt.
Og hermed er vi nået til eliminationens verden.
Sådan bruger du produktiviteten
Nu hvor du har defineret, hvad du ønsker at bruge din tid til, er du nødt til at frigøre denne tid. Hemmeligheden består naturligvis i at gøre det, samtidig med at du opretholder eller øger din indkomst.
Hensigten med dette kapitel, og hvad du vil opleve, hvis du følger instrukserne, er en stigning på mellem 100 % og 500 % i din personlige produktivitet. Principperne er de samme for både lønmodtagere og virksomhedsejere, men formålet med denne øgede produktivitet er vidt forskellig.
Først lønmodtageren. Lønmodtageren øger sin produktivitet for at forbedre sin forhandlingsposition med to mål for øje: lønforhøjelse og mulighed for at arbejde hjemme.
Som nævnt i denne bogs første kapitel, vil den proces, der fører til medlemskab af de Nye Rige, forløbe D-E-A-L; men lønmodtagere, som foreløbig ønsker at forblive lønmodtagere, er nødt til at iværksætte processen i rækkefølgen D-E-L-A. Årsagen har med miljøet at gøre. De er nødt til at frigøre sig fra kontormiljøet, før de kan arbejde ti timer om ugen, fordi man i dette miljø forventes at være i konstant aktivitet fra ni morgen til fem aften. Om så du producerer dobbelt så meget som tidligere, har du gode chancer for en fyreseddel, hvis du kun arbejder en fjerdedel af dine kollegers timetal. Om så du arbejder ti timer om ugen og producerer dobbelt så meget som folk, der arbejder 40 timer, står du over for et kollektivt krav om at „arbejde 40 timer om ugen og producere otte gange så meget“. Spillet er endeløst, og det skal du ikke rodes ud i. Derfor er det nødvendigt med Liberation – befrielse – først.
Hvis du er lønmodtager, vil dette kapitel øge din værdi og gøre det mere smertefuldt for virksomheden at fyre dig end at give dig lønforhøjelse og lade dig arbejde hjemme. Dette er dit mål. Så snart du har opnået sidstnævnte, kan du skære ned på timetallet uden bureaukratisk indblanding og bruge den resulterende fritid til at realisere dine drømme.
Virksomhedsejerens mål er mere ligetil: Han eller hun opnår den direkte fordel af øget indtjening. Målet er at reducere den arbejdsmængde, du udfører, samtidig med at du øger indkomsten. Dermed bliver du i stand til at erstatte dig selv med Automatik, som for sin del vil muliggøre Liberation.
For begge er det nødvendigt med nogle definitioner.
To typer effektivitet
Effektivitet er at gøre ting, der bringer dig tættere på dine mål. Det kan også kaldes effektivitet at udføre en given opgave (uanset om den er vigtig eller ej) så økonomisk som muligt. Standardeffektiviteten i denne verden er af sidstnævnte type.
Man kunne kalde den bedste dørsælger effektiv – dvs. raffineret og fremragende til at sælge ved dørene uden at spilde tid – men i anden forstand totalt ineffektiv. Han eller hun ville sælge mere med en anden teknik som f.eks. e-mail eller direct mail.
Det samme gælder den person, som tjekker sin e-mail 30 gange om dagen og udvikler et kunstfærdigt foldersystem og avancerede teknikker for at sikre, at den slags hjernegas bliver bearbejdet så hurtigt som muligt. Jeg var ekspert i den form for professionelt tidsspild. Det er effektivt på sin egen perverse måde i ordets anden betydning, men set i et andet perspektiv totalt ineffektivt.
Her er to ting, der er vigtige at huske:
Noget uvigtigt bliver ikke vigtigt af at blive gjort godt.
En opgave bliver ikke vigtig, fordi den tager lang tid.
Husk fremover på dette: Hvad du gør, er uendelig meget vigtigere, end hvordan du gør det. Effektivitet er stadig vigtigt, men totalt unyttigt, hvis ikke det bruges til de rigtige ti
Lizzy Rita Philip
Lizzy Rita Philipalıntı yaptı3 ay önce
Jeg er ikke nervøs. Jeg er spændt. Jeg vil bare have det sjovt, så kommer resten af sig selv.

Kitap raflarında

Iværksætteri, Bookmate
Bookmate
Iværksætteri
  • 10
  • 115
Leveregler, Bookmate
Bookmate
Leveregler
  • 8
  • 34
Økonomi, Annette Trosbjerg Rasmussen
Annette Trosbjerg Rasmussen
Økonomi
  • 28
  • 11
Min, Annette Elisabeth Nylander Paulsen
Annette Elisabeth Nylander Paulsen
Min
  • 262
  • 3
Psykologi og livsstil, Lotte Jørgensen
Lotte Jørgensen
Psykologi og livsstil
  • 90
  • 3
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)