Jo Nesbø

Macbeth

  Allan Kvist Larsenalıntı yaptı2 yıl önce
  Ved statuen stoppede byen, stoppede deres jurisdiktionsområde, stoppede forfølgelsen.
  Ditte Helt Haahr-Nielsenalıntı yaptı8 ay önce
  et var et krævende spørgsmål, Lady.”
  “Det
  Ditte Helt Haahr-Nielsenalıntı yaptı9 ay önce
  “Lad mig,” sagde Caithness, tog regningen og satte et par bedste­moragtige hornbriller på næsen, som Duff vidste, at hun ikke havde brug for, men brugte, fordi hun mente, at de lagde et par år til alderen og trak fra, hvad udseendet angik.
  Yvonne Pedersenalıntı yaptıgeçen yıl
  Vi afbrydes midt i en sætning i fortællingen om os selv, og den bliver hængende i luften uden mening, uden konklusion, uden nogen afklarende sidste akt.
  Yvonne Pedersenalıntı yaptıgeçen yıl
  Ville han have det? Eller ville han give det til nogen? Var det for hendes, for Ladys skyld?
  Yvonne Pedersenalıntı yaptıgeçen yıl
  Ville han have det?
  basimsiam89alıntı yaptıgeçen yıl
  Kapitel 1

  Den blanke regndråbe faldt fra himlen, gennem mørket, mod de skælvende lys fra havnebyen dernede. De kolde kastevinde fra nordvest drev dråben hen imod det indtørrede flodleje, som delte byen på langs, og den nedlagte jernbanelinje, som delte byen på tværs. De fire kvadranter, som byen var inddelt i, var nummereret med uret, og derudover havde de ikke noget navn. I hvert fald ikke noget navn, som byens indbyggere kunne huske. Og mødte man de samme indbyggere langt hjemmefra og spurgte, hvor de kom fra, kunne det ske, de påstod, at de heller ikke kunne huske, hvad byen hed.
  Regndråben gik fra blank til grå, efterhånden som den borede sig gennem soden og giften, der lå som et konstant låg af smog over byen, til trods for at fabrikkerne de seneste år var lukket én efter én. Til trods for at de arbejdsløse ikke længere havde råd til at fyre op i deres egne kakkelovne. Til trods for den lunefulde, voldsomme vind og den uophørlige regn, som nogen påstod var taget til for et kvart århundrede siden, da sidste verdenskrig var blevet bragt til standsning med to atombomber. Med andre ord samtidig med at Kenneth blev indsat som byens politimester. Fra sit kontor på Hovedkvarterets øverste etage havde politimester Kenneth misrøgtet byen med jernhånd i femogtyve år, uafhængigt af hvem der sad i borgmesterstolen, eller hvad de høje herrer i hovedstaden Capitol sagde, men ikke gjorde, i forbindelse med at landets næststørste og engang vigtigste industriby sank ned i et morads af korruption, konkurrence, kriminalitet og kaos. For seks måneder siden var politimester Kenneth faldet ned af en stol i sit sommerhus. Og tre uger efter var han afgået ved døden. Efter en begravelse, som var en diktator værdig, havde bystyret og borgmester Tourtell hentet Duncan ind som ny politimester, en bredpandet søn af en biskop og leder af Afdelingen for Organiseret Kriminalitet i Capitol. Og dermed blev håbet tændt hos en overrasket befolkning.
  Det havde været et overraskende valg, fordi Duncan ikke kom fra den gamle skole af politisk pragmatiske politifolk, men fra den nye generation af
  Allan Kvist Larsenalıntı yaptı2 yıl önce
  De kunne naturligvis i teorien fortsætte; det var sket før, at nogle tjenstivrige, hvilket var sjældent i Narkoafdelingen, havde taget smuglere på den forkerte side af bygrænsen.
  Hans-Günter Schmechelalıntı yaptı3 yıl önce
  Og svaret er ja.”

  Macbeth vendte sig om mod ham og smilede. “Og det siger du uden at spørge, om den fører til himmel eller helvede?” Hans ansigt var blegt, pupillerne unormalt små.
  Stig Sørensenalıntı yaptı3 yıl önce
  “Økokrim kører nu en offensiv mod brancher, der fik lov at sejle under radaren under den tidligere administration, og i den forbindelse har de netop tjekket Kasino Inverness i alle ender og kanter.
  Hans Christian Thirsgaard Hansenalıntı yaptı3 yıl önce
  gled op på siden af den prustende, stønnende lastbil
  Kim Hansenalıntı yaptı3 yıl önce
  Macbeth så først overraskelsen i Duffs ansigt.
  Bent Høst Hustedalıntı yaptı3 yıl önce
  Hvordan den første næsten havde ødelagt ham, og den anden havde reddet ham.
  Thomas Helveg Povlsenalıntı yaptı3 yıl önce
  Hvad sker der?” spurgte Bonus.
  Allan Christian Wittalıntı yaptı3 yıl önce
  som en fissefinger nu, skal det sgu
  Drea Eskildsen Stenbækalıntı yaptı3 yıl önce
  “Hah!” udbrød Fleance.
  Lars Henning Eriksenalıntı yaptı4 yıl önce
  Seyton brød sig ikke om Capitol, kunne ikke lide de brede gader, de storslåede, gamle bygninger med nationalforsamling og andet bras, de grønne parker, bibliotekerne og operabygningen, gadekunstnerne, de bittesmå, gotiske kirker og den latterlige, overdådige domkirke, de smilende mennesker på fortovsrestauranterne og det dyre og smukt udsmykkede nationalteater med dets pompøse forestillinger, ubegribelige dialoger og magtsyge konger, der dør i sidste akt.
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)