Svend Brinkmann,Hans Henrik Knoop

Positiv og negativ psykologi

Professor Hans Henrik Knoop og professor Svend Brinkmann er grundlæggende uenige, hvad angår positiv psykologi. I denne single diskuterer de, hvordan den positive psykologi og relaterede perspektiver kan berige og hæmme menneskers livsudfoldelse.
Da Hans Henrik Knoop i 2014 anmeldte Svend Brinkmanns bog Stå fast tog en intens debat mellem de to professorkolleger fart. Deres uenighed går især på begreberne selvudvikling og positiv psykologi. Bør vi som mennesker arbejde på at gøre vores tilværelse bedre og mere harmonisk ved at fokusere på vores trivsel? Eller bør vi snarere arbejde intenst på at forandre de rammer samfundet stiller op for os? Eller består vores bedste chancer i at kombinere de to?
Gyldendal Business Singler er korte og koncentrerede tekster, som du kan læse for hurtigt at sætte dig ind i et emne. Efterfølgende kan man opsøge mere viden, hvis man vil have emnet uddybet.
82 yazdırılmış sayfalar
Orijinal yayın
2016
Yayınlanma yılı
2016

Diğer versiyonlar

Bunu zaten okudunuz mu? Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?
👍👎

İzlenimler

  Niels Stoubæk Schmidtbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
  👍Okumaya değer

  Det er nogle dejlige diskussioner og deres anskuelser giver i den grad stof til eftertanke.
  Jeg har endelig fået en rar oplevelse af diskuteren, fremfor den evindelige rakken ned på en diskussions modstander.
  I den grad værd at læse.

  Sara holtbir izlenim paylaşıldı4 yıl önce
  💡Çok Şey Öğrendim
  🎯Değer

  Skønt at læse en god faglig og oplysende debat og argumentation. Denne form sætter automatisk en proces i gang med egen stillingtagen og heraf følgelig refleksioner.

Alıntılar

  Karina Schjødtalıntı yaptı2 yıl önce
  En del af problemet skyldes nok den (efter min mening) misvisende og fjollede betegnelse ”positiv psykologi”. Altså: Hvorfor ”positiv”? Ingen taler om positiv matematik (uden negative tal?) eller positiv fysik (uden negative ladninger?). Så kan du sige, at det bare er en betegnelse, og det er sandt, men det er netop denne betegnelse, der har banet vejen for dens enorme udbredelse. Ja, positiv psykologi har fokus på forbedring af menneskelivet, men det har alpsykologi jo. Ja, positiv psykologi søger at bidrage til trivsel, men det gør alpsykologi vel. Hvorfor så ikke bare tale om psykologi? Så slap du for hele tiden at skulle forklare, at man selvfølgelig også lægger vægt på fx negative emotioner
  Karina Schjødtalıntı yaptı2 yıl önce
  primært bør føre over for de ganske mange coaches og konsulenter, der brander sig med ”positiv psykologi”, men udøver deres virke på en måde, der søger at tilpasse ansatte til kritisable forhold frem for at ændre disse forhold. Efter udgivelsen af Stå fast har jeg fået talrige mails og breve fra folk, som føler sig ydmyget og kørt over af sådanne ”positive psykologer” (som her skal sættes i anførselstegn)

  Brinkmann ser at positiv bliver brugt til at se reelle problemer, som udfordringer man skal ændre forholdet til frem for at ændre de reelle forhold. Således at det bliver en måde til at vedligeholde dårlige forhold.

  Karina Schjødtalıntı yaptı2 yıl önce
  Især når den fører til, at reelle magtasymmetrier og strukturelle mekanismer ignoreres til fordel for identifikation af signaturstyrker hos medarbejdere, dyrkelsen af flow og højdepunktsoplevelser og forskellige former for positive ”italesættelser” (fx af problemer som ”udfordringer

Kitap raflarında

  Amalie Marie Vennike
  Mental sundhed
  • 146
  • 355
  Bookmate
  Svend Brinkmann
  • 15
  • 80
  Katharina Stendys Hammer
  Psykologi og hjernen
  • 42
  • 41
  Christian Kjeld Bak Skytte
  Psykologi
  • 16
  • 22
  Søren Esbjørn
  Selvhjælp
  • 197
  • 18
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)