Vincent F. Hendricks,Silas L. Marker

Os og dem

En af tidens hårdeste kampe er den, der bliver udkæmpet inden for identitet. I en konflikt mellem modsætninger bruger man bruger sin identitet til at adskille sig fra andre og til at forene sig med andre med samme identitet. Modsætningerne går for eksempel på køn, etnicitet, ulighed og religion. Konflikten opstår især i krisetider, hvor man vil gerne vide, hvem man skal rette sin vrede imod. Her er identitetspolitikkens klare svar: De andre!

De sociale medier er gunstige miljøer for at skabe konflikter, for her dyrkes adskillelsen mellem to identiteter. Identitetsboblerne pustes op af polariserende likes og comments, drevet af den vrede, det had og den frygt, der trives på de sociale medier. Men det, der går viralt, er ikke nødvendigvis sandt, og det sande går ikke nødvendigvis viralt. Os og dem viser hvilke kræfter, vi står overfor, og hvordan vi gennem nuancerede debatter kan undgå, at polariseringen fører til uforenelige skel.
201 yazdırılmış sayfalar
Orijinal yayın
2019
Yayımcı
Gyldendal

Diğer versiyonlar

İzlenimler

  Camilla Nbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
  👍Okumaya değer
  💡Çok Şey Öğrendim
  🎯Değer

Alıntılar

  Jesper Ibsen Larsenalıntı yaptıgeçen yıl
  I stærkt polariserede identitetspolitiske landskaber er der ikke plads til nuancer, og bedrøvende nok er det præcis her, der er brug for nuancer, så akserne ikke bliver trukket op på en sådan måde, at alle ser sig nødtvunget til at rubricere det som en konflikt mellem et os og et dem. Derfor er der behov for at være ekstra opmærksom og kritisk, når magthavere aktivt spekulerer i at skabe denne polarisering
  Jesper Ibsen Larsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Det viser sig, at når forskellige grupper har et meget negativt syn på hinanden, så hjælper det ikke engang at tale sammen. Når afstanden mellem grupperne er for stor, det vil sige, når polariseringen er for ekstrem, så aktiveres stereotyper og fortællinger om ‘de andre’. Det fører til, at man ikke lytter til hinanden
  Jesper Ibsen Larsenalıntı yaptıgeçen yıl
  Hvis vi i forvejen er enige, bliver vi blot radikalt mere enige ved at tale sammen. Det kaldes meningspolarisering eller blot polarisering (Hansen & Hendricks 2011).

Kitap raflarında

  Lars Bach Rolaj
  Fremmed
  • 19
  • 1
  Rikke Tvedt Rasmussen
  Filosofiske veje
  • 18
  • 1
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)