Karl Ove Knausgård

Min kamp III

MIN KAMP III, bog tre, er en roman om barndom.
En familie på fire, mor, far og to drenge flytter til et hus i et nybygget villakvarter på Sørlandet. Det er i starten af 1970’erne, børnene er små, forældrene er unge og fremtiden ligger åben for dem. Men på et eller andet tidspunkt begynder den at lukke sig, og tingene ændrer karakter. Hvem eller hvad er det, der ændrer sig?
MIN KAMP, bog tre, beskriver verden set med barnet Karl Oves øjne. Børn og voksne lever side om side, men mødes aldrig rigtigt. Venskaber, piger, skolens forunderlige univers og de pludselige og umotiverede stemningsskift i familien observeres og sanses i forsøget på at nå til en forståelse af verden og det, der ligger bag.
Pressen skrev om bog et og bog to:
«Knausgårds roman er ren læsefryd…» – Politiken
«Ingen andre steder i nyere nordisk litteratur er den moderne mand så kompromisløst og præcist beskrevet som her. På samme tid et klynkende og kuet bløddyr og en knoklende selvcentreret fantast. Fremragende simpelthen!» – Ekstra Bladet
«Denne gang lader Knausgård det gå ud over konen, svigermoren, svenskeren og selvfølgelig sig selv. Det er mesterligt gjort, måden han ofrer alt på.» – Weekendavisen
“Mesterligt.”
– Lillian Munk Rösing, Information
512 yazdırılmış sayfalar
Telif hakkı sahibi
Lindhardt og Ringhof
Orijinal yayın
2011
Seriler
Min kamp

Bu Seride

Diğer versiyonlar

İzlenimler

  abalslevclausenbir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
  👍Okumaya değer

  Erik Johansen Jappebir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
  👍Okumaya değer
  💡Çok Şey Öğrendim
  🎯Değer

  Sune Bødiker Mortensenbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce
  👍Okumaya değer
  🎯Değer
  🚀Elden Düşmeyen

Alıntılar

  Erik Johansen Jappealıntı yaptıgeçen yıl
  Hans raseri kom som en bølge, det drev gennem værelserne, slog mod mig, slog og slog og slog mod mig, og så trak det sig tilbage. Så kunne det være roligt i flere uger. Men det var alligevel ikke roligt, for det kunne lige så godt komme om to minutter som om to dage. Der var ingen advarsler på forhånd. Pludselig stod han der rasende. Om han slog eller ej, gjorde ikke nogen forskel, det var lige så slemt når han vred øret rundt eller klemte hårdt om armen eller slæbte mig et eller andet sted hen hvor jeg skulle se hvad jeg havde gjort, det var ikke smerten jeg var bange for, det var ham, hans stemme, hans ansigt, hans krop, det raseri der kom ud af den, det var jeg bange for, og den rædsel slap aldrig grebet, den sad i mig hver eneste dag i hele barndommen.
  Erik Johansen Jappealıntı yaptıgeçen yıl
  ans raseri kom som en bølge, det drev gennem værelserne, slog mod mig, slog og slog og slog mod mig, og så trak det sig tilbage. Så kunne det være roligt i flere uger. Men det var alligevel ikke roligt, for det kunne lige så godt komme om to minutter som om to dage. Der var ingen advarsler på forhånd. Pludselig stod han der rasende. Om han slog eller ej, gjorde ikke nogen forskel, det var lige så slemt når han vred øret rundt eller klemte hårdt om armen eller slæbte mig et eller andet sted hen hvor jeg skulle se hvad jeg havde gjort, det var ikke smerten jeg var bange for, det var ham, hans stemme, hans ansigt, hans krop, det raseri der kom ud af den, det var jeg bange for, og den rædsel slap aldrig grebet, den sad i mig hver eneste dag i hele barndommen.
  Morten Daniel Martensalıntı yaptı2 yıl önce
  Problemet er jo ikke så meget at verden sætter grænser for fantasien, som at fantasien sætter grænser for verden.

Kitap raflarında

  Mads Møller
  Min Kamp
  • 6
  • 1
  Søren Esbjørn
  Romaner
  • 203
  Gitte Aas Sørensen
  Hannes hylde
  • 34
  Jan Jäpelt Hermansen
  Maja
  • 32
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)