Karl Ove Knausgård

Min kamp V

Karl Ove flytter til Bergen for at gå på Skrivekunstakademiet. Det bliver en gedigen skuffelse; han vil så meget, forstår så lidt og lykkes ikke med noget af det, han laver. Med et tilsyneladende fuldstændig uforståeligt gåpåmod fortsætter han med at skrive og læse. Flere af de mennesker, han kender og omgås, får deres manuskripter antaget på forlag og debuterer som forfattere. Karl Ove begynder at tænke, at han selv kan blive en habil litteraturskribent, men næppe nogensinde kunstner. Men skrivningen ændrer sig, og forholdet til verden omkring ham ændrer sig også.
MIN KAMP 5 er en roman om nye, stærke venskaber og om et alvorligt kærlighedsforhold, lige indtil romanen igen når frem til det eksistentielle omdrejningspunkt, som måske er den afgørende drivkraft for seksbindsværket: Faren dør, Karl Ove debuterer som forfatter, og alt bryder sammen.
I det anmelderroste selvbiografiske romanværk MIN KAMP beskriver forfatteren Karl Ove Knausgård i seks bind sin kamp for at komme overens med livet, sig selv, sine litterære ambitioner og de mennesker, han har omkring sig. Værket har vakt stor opmærksomhed i hjemlandet og har udløst en debat om, hvor tæt på man kan gå i beskrivelsen af hverdagen og de mennesker, der befolker den.
«Både bind 5 og 6 af ‘Min kamp’ giver alle andre selvbiografiske romaner baghjul.»
- Politiken
«Karl Ove Knausgaard har præsteret noget helt unikt med sit store romanværk ‘Min kampø. Og jeg må tilslutte mig koret: Jeg elsker Karl Ove!»
– Litteratursiden (om bind V)
750 yazdırılmış sayfalar
Telif hakkı sahibi
Lindhardt og Ringhof
Orijinal yayın
2012
Seriler
Min kamp

Bu Seride

Diğer versiyonlar

İzlenimler

  Louise Amalie Stenbakkenbir izlenim paylaşıldı4 yıl önce

  ❤️

  Erik Johansen Jappebir izlenim paylaşıldıgeçen yıl
  👍Okumaya değer
  💡Çok Şey Öğrendim
  🎯Değer

  Kaj Julinbir izlenim paylaşıldı3 yıl önce
  👍Okumaya değer
  💡Çok Şey Öğrendim
  🚀Elden Düşmeyen

Alıntılar

  tinajuulmoelleralıntı yaptı4 ay önce
  Jeg kunne virkelig godt lide novellerne, men skrive sådan kunne jeg ikke, det havde jeg ikke fantasi til. Jeg havde faktisk slet ikke fantasi, alt hvad jeg skrev, udsprang af virkeligheden og mine egne oplevelser.

  Om mangel på fantasi - obs han er 19 og går på Skriveakademiet

  Erik Johansen Jappealıntı yaptıgeçen yıl
  havde altid vidst at jeg ville kunne vende ryggen til alt og bare rejse væk, uden nogensinde at fortryde. Også Tonje kunne jeg rejse fra. Jeg savnede hende ikke når hun ikke var der. Jeg savnede ikke nogen, og havde aldrig gjort det. Jeg savnede aldrig mor, og aldrig Yngve. Jeg savnede aldrig Espen og aldrig Tore. Jeg havde ikke savnet Gunvor da jeg var sammen med hende, og jeg savnede ikke Tonje nu. Jeg vidste at jeg ville gå rundt i Norwichs gader, sidde i en lejlighed og skrive, måske gå i byen og drikke med Ole uden at savne hende. Jeg ville tænke på hende med varme følelser indimellem, men ikke med længsel. Det var en brist i mig, en mangel, en kulde i hjertet.
  Erik Johansen Jappealıntı yaptıgeçen yıl
  så læste jeg hans roman om dumheden, Bouvard og Pécuchet, som var genial, for han fandt ikke det dumme i det nederste, i det laveste, han fandt det i det midterste, i middelklassen, og viste det frem i al dets selvgode pragt.

Kitap raflarında

  Lasse Nielsen
  Bøger jeg altid anbefaler
  • 35
  • 478
  Mads Møller
  Min Kamp
  • 6
  • 1
  Gitte Aas Sørensen
  Hannes hylde
  • 34
  Jan Jäpelt Hermansen
  Maja
  • 32
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)