Pseudoarbejde, Anders Fogh Jensen, Dennis Nørmark
da
Kitaplar
Anders Fogh Jensen,Dennis Nørmark

Pseudoarbejde

Oku
For 100 år siden var alle overbeviste om, at vi i dag ville arbejde 15 timer om ugen. Det skete ikke. Og det var ikke, fordi effektiviseringerne udeblev. Vi arbejder sta­dig på livet løs. I denne bog begiver antropologen Dennis Nørmark og filosoffen Anders Fogh Jensen sig ud på en rejse for at finde ud af, hvad vi laver i vores arbejdstid. Det er blevet en rejse ind i det absurde, hvor meningen med arbejdet er forsvundet, og hvor løftet om fritid aldrig blev indløst. I ste­det fik vi flere regler, kontroller, møder og ligegyldige Power­Point-præsentationer.

Bogens forfattere kommer fra hver sin politiske fløj, men bogen er ikke et møde på midten. Det er et opgør med en gammeldags måde at tænke arbejde på og et bud på, hvad enhver kan gøre som arbejdstager, leder, og hvad vi kan gøre som samfund. For det er på tide at tænke og handle anderledes, hvis ikke vi skal blive til grin overfor både vores fremtid og vores fortid og begå århundredets største dumhed. Men det kræver et opgør med et af vor tids største tabuer: Pseudoarbejdet.
415 yazdırılmış sayfalar
Orijinal yayın
2018

Diğer versiyonlar

Pseudoarbejde, Anders Fogh Jensen, Dennis Nørmark

İzlenimler

Lasse Friis-Nielsen
Lasse Friis-Nielsenbir izlenim paylaşıldı3 ay önce

Læs læs og bliv klogere

Charlotte Irene Binau
Charlotte Irene Binaubir izlenim paylaşıldı4 ay önce

Must read.

Thomas
Thomasbir izlenim paylaşıldı5 ay önce
👍Okumaya değer

En vigtig bog for alle, uanset om du er medarbejder, chef der seriøst arbejder med ægte ledelse, eller interesseret i hvordan vi kan skabe et bedre samfund. Hvor utilsigtet det end måtte være, er bogen også en terapeutisk selvhjælpsbog, for du - kære pseudoarbejder - er ikke alene, og du kan handle og hacke dig til et mere tilfredstillende arbejdsliv.

Alıntılar

Anders
Andersalıntı yaptı2 yıl önce
Særligt inden for vores arbejdsmarked er homo oeconomicus blevet et menneskesyn, der gør mere skade end gavn. I hvert fald ifølge psykolog Barry Schwartz, der har gennemgået interviews med masser af mennesker i forskellige erhverv i sin lille bog Why We Work. Hans konklusion er klar. En lang række mennesker er ved at miste deres arbejdsglæde, fordi deres arbejde mister mening for dem, og en del af denne manglende mening opstår, fordi deres arbejde skal udføres inden for nogle meget snævre rammer og regler, fordi der ikke er tillid til, at de vil gøre deres arbejde ordentligt uden at blive lokket med en belønning eller forhindret i at undvige procedurerne med en straf. Undersøgelser viser gang på gang, at folk først og fremmest ønsker, at deres arbejde er meningsfuldt, men alligevel går disse mennesker på arbejde for organisationer, der tror, de kun er der for lønnens skyld. Men løn ligger stabilt som tredje prioritet for flertallet.
Peter Halkjær Kragelund
Peter Halkjær Kragelundalıntı yaptı3 gün önce
Gode ledere får deres løn for at fordele arbejdet, finde de rigtige folk, tage gode beslutninger, handle rettidigt og udvikle deres medarbejdere. De skal ikke bedømmes på evnen til at sætte prestigeprojekter i søen eller bedrive terapeutisk ledelse
Lotte
Lottealıntı yaptı17 gün önce
Louise mener, at politikkerne, procedurerne og CSR-programmet mestendels er en overfladisk etik. Louise har altid forsøgt at huske på, at man som leder netop har en begrænset rationalitet og derfor bliver nødt til at tage valg, som man selv kan og vil stå på mål for

Kitap raflarında

Vil læse!
, Tine Willer
Tine Willer
Vil læse!
  • 109
  • 5
Læst, John Stilling Riisgaard
John Stilling Riisgaard
Læst
  • 241
  • 3
Psykologi og livsstil, Lotte Jørgensen
Lotte Jørgensen
Psykologi og livsstil
  • 88
  • 3
Ledelse, Lene Mejlby
Lene Mejlby
Ledelse
  • 28
  • 3
Business strategies, Line Kirstine
Line Kirstine
Business strategies
  • 16
  • 3
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)