da
Kitaplar
Karl Ove Knausgård

Hvorfor skriver jeg

58 yazdırılmış sayfalar
Telif hakkı sahibi
Lindhardt og Ringhof
Orijinal yayın
2019

İzlenimler

  Anna Norling Svanebir izlenim paylaşıldı6 ay önce
  👍Okumaya değer

  Ret interessant. Knausgaard har langt mere vægt på at blive forfatter, uanset omkostninger, end glæden ved at skrive og (op)dyrke et håndværk. Og vælger også at gå kompromisløst omkring at blive forfatter ved at skrive ret direkte om det, han ser og oplever. Han er en af pionererne inden for bekendelseslitteratur og autofiktion, som er interessant som genre, men også grænseoverskridende - både for den skrivende og den læsende. Det er en genre, som kræver et specielt sind for at få til at fungere uden det virker som en bitter sladren og udleveren af mennesker omkring een. Man kan stadig se den samme Knausgaard i denne bog, som i hans kamp. Som er vel optaget af nogle ydre mål og vælger at nå det gennem det private, men dog formår at få skabt et univers, der hviler i noget indre og også universelt. Også at hans ungdoms grandiose jagt efter at være den største og en rigtig forfatter bringer ham til en total udleveren af sig selv, ofte ydmygende, men det også er, hvad der så ender med at bringe ham til målet. Men som læser af denne bog får jeg stadig fornemmelsen af, at han primært skriver for at opretholde sin forfatteridentitet. Det er så mit bias efter at have læst hans kamp og fået et billede af ham som menneske.

  Jesper Pedersenbir izlenim paylaşıldı2 yıl önce

  Hvis man er til KOK, så er den tiden værd.

  Nis Vinæs Nielsenbir izlenim paylaşıldı6 ay önce
  👍Okumaya değer

Alıntılar

  Ida Relsted Kærupalıntı yaptı10 ay önce
  Først og fremmest frihed. For hvis jeg gjorde sådan og bare skrev tingene ned som jeg havde oplevet dem, og brugte mit eget navn, var det som om alle bekymringer om stil, form, virkemidler, figurtegning, tone, afstand, med ét ophørte, det litterære blev et spilfægteri der slet ikke var nødvendigt: Det gjaldt bare om at skrive. Men det var ikke kun friheden der gav kraft, det gjorde det uhørte ved det også, det at det i en vis forstand var forbudt.
  Ida Relsted Kærupalıntı yaptı10 ay önce
  Hvad den følelse af autenticitet, af verdensnærvær, beror på, ved jeg ikke, kun at den er sjælden,
  Ida Relsted Kærupalıntı yaptı10 ay önce
  åde Borges og Foucault var optaget af det rum virkeligheden udfolder sig i, hvordan det forandrer sig alt efter vores blik på det, og det de præsterede, var en slags fiktionens grundforskning, for også fiktionen arbejder med at etablere rum som verden kommer til syne i.

Kitap raflarında

  Sten Sagen
  Gode bøger
  • 167
  • 10
  Елена Григорьева
  Датский
  • 124
  • 1
  Anne Kirstine Wegeberg
  Gerd
  • 26
  • 1
  Irene Bonde
  Husk
  • 4
  • 1
fb2epub
Dosyalarınızı sürükleyin ve bırakın (bir kerede en fazla 5 tane)